Milijardu i po dinara za još 200 stanova za bezbednjake u Novom Sadu

inženjer pao sa visine
Ilustracija, pixabay.com
Oglas

Gradnja još četiri zgrade u naselju Jugovićevo sa oko 200 stanova za bezbednjake koštaće 1.419.650.000 dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs.

Posao na tenderu pripao je firmama Best izgradnja iz Novog Sada i Set iz Šapca. Ovu javnu nabavku sprovelo je preduzeće SPV Dunav zaduženo za gradnju dela kompleksa zgrada sa stanovima za bezbednjake severno od Bulevara vojvode Stepe, a koja traje već gotovo tri godine.

Ponuda ovih firmi je bila jedina, a firma Best izgradnja je već angažovana na gradnji drugih zgrada za bezbednjake na ranijim tenderima i sada će isto raditi, dok će šabačka firma uraditi arhitektonski projekat novih zgrada.

Prema ugovoru, rok za gradnju dve četvorospratnice i dve sedmospratnice je 22 meseca, a imaće mahom stanove od 60 m2. Ove zgrade će nići nekoliko desetina metara južnije od kompleksa koji je uveliko u izgradnji u Ulici Boška Petrovića, na mestu gde su još 2000. godine napravljeni temelji nikad završenih višespratnica u sklopu tadašnjeg projekta obnove zemlje.

Nije predviđena izgradnja podzemnih garaža, već će se stanari parkirati na okolnim parkinzima.

Sa ovih oko 200 novih stanova, broj stambenih jedinica koje će biti izgrađene u bloku Jugovićevo prelazi 2.100, jer je prvobitno nacionalni projekat za Novi Sad predviđao gradnju ukupno 1.972 stana u 12 zgrada.

Deo zgrada je već završen i prvi stanari su se uselili polovinom aprila, a kvadrat plaćaju oko 500 EUR po povlašćenim uslovima.

Dodajmo i da se sa ovim neće završiti gradnja, jer je ideja da budu izgrađene i dodatne zgrade na prostoru bliže uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevaru Evrope, otprilike na parcelama koje su severno i oko postojećeg supermarketa Lidla i trafostanice EPS-a.

Kada će ove zgrade graditi za sada nema informacija, mada je novosadska uprava pravila izmene urbanističkih planova za ove dodatne zgrade za stanove za bezbednjake.

HAOS U NASTAJANJU: Srbi napadnuti u Mitrovici!!

 

(ekapija.com)

Previous articleSrbija i srpske zemlje na Balkanu – Srpsko viteštvo
Next articleTurizam u 2021. godina – U Srbiji do sada ostvareno više od 8,5 miliona noćenja i dva miliona dolazaka turista