Mihajlović: Pruga od Novog Sada do Beograda biće gotova pre kraja 2021. godine

SHARE
Ilustracija/Pixabay
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će izgradnja deonice brze pruge od Novog Sada do Beograda biti završena i pre kraja 2021. godine, javljaju mediji.
adsteam seo i izrada web sajta

Znamo u kakvom su stanju ranije bile naše pruge, a dosta posla je još pred nama iako smo u prethodne četiri godine obnovili više od 500 kilometara pruga. Takođe, razgovaramo i o nabavci vozova za tu prugu„, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Dodaje da je važno što je kroz ovaj projekat Srbija u saradnji sa kineskim i ruskim kompanijama dobila novo znanje i nove tehnologije, jer srpski inženjeri nisu nikad pre projektovali prugu za brzine od 200 kilometara na čas, piše Radio 021.

Sa projektima koje realizujemo, naša železnica izgledaće potpuno drugačije. Ove godine radiće se i projektno-tehnička dokumentacija za nastavak rekonstrukcije barske pruge, čime se pripremamo da iduće godine otpočnemo radove i da i na toj pruzi vozovi mogu da idu prosečnom brzinom od 100 do 110 kilometara na sat„, rekla je Mihajlovićeva.

Pruga se gradi za mešoviti putnički i teretni saobraćaj, biće elektrificirana i projektovana za brzine do 200 kilometara na čas.

Projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica. Vrednost posla je 337,6 miliona dolara.

Autor: 021

adsteam seo i izrada web sajta