Međunarodni fruškogorski Tesla Reli – Održana poslednja etapa

Tesla Reli
U toku je šesti „Tesla global forum“. U sklopu foruma održan je Tesla Reli. Cilj celokupnog foruma je podsećanje na delo Nikole Tesle i pristupanje njegovim idejama i vizijama na različite načine. Učesnici su studenti iz gradova širom Srbije.

 

Sa startom iz malog Fruškogorskog sela Šišatovac, preciznije iz dvorišta nadaleko čuvenog manastira – Šišatovac otpočela je poslednja etapa relija.

Mesto Šišatovac je mnogo uticalo na razvoj Nikole Tesle kao naučnika. On je još dok je bio dete, redovno dolazio ovde u posetu sa ocem. Zbog toga, nije slučajno početna etapa, poslednjeg dana Tesla Relija, startovala baš na ovom mestu.

Više desetina entuzijasta, zaljubljenih u električna vozila učestuve u međunarodnom Tesla Reliju. Danas je poslednji dan, a početak celog Foruma kao i Relija bio je 4. jula.

Tesla Reli

Reli se odvija na Fruškoj Gori. Svi učesnici u svojim električnim vozilima obilaze Frušku Goru, sve njene lokacije i znamenitosti.

Domaćin početka poslednje etape Tesla Relija je iguman manastira Šišatovac, Andrej Nedić. On je primio i ugostio sve takmičare kao i sve goste koji su došli da posmatraju ovaj događaj.

Tesla Reli

Nagrade koje su u sklopu Tesla Global Foruma osvojili svi učesnici i studenti uručila je njena ekselencija, ambasadorka Indije Narinder Čauhan.

Tesla Reli

“Tesla Global Forum” podržan je od strane Vlade Srbije, Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada, Eparhije Sremske, kompanije Telekom Srbija, Privredne komore Srbije, Matice srpske i Muzeja Nikole Tesle iz Beograda.