Međunarodna konferencija „Izazovi u kreiranju novih turističkih niša“

Foto: Srdjan Budimčić
Tokom protekle sedmice, 02. i 03. oktobra, održana je međunarodna konferencija „Izazovi u kreiranju novih turističkih niša“.
Foto: Srdjan Budimčić

Dvodnevni događaj je organizovan u dobro poznatom turističkom mestu Banji Vrdnik, dok je drugi deo u vidu panela održan u okviru promotivnog štanda na sajmu turizma u Novom Sadu. Zabeleženo je preko 100 posetilaca u oba dana, a govornici su, pored stručnjaka iz sektora zdravstevnog tuzima u Srbiji, bili i eminentni predavači iz Mađarske, Slovenije, Bugarske.

Foto: Srdjan Budimčić

Cilj konferencije bila je razmena iskustva i najboljih praksi iz oblasti zdravstvenog turizma prilikom razvoja novih turističkih proizvoda i usluga. Fokus kako predavanja prvog dana, tako i panel diskusije drugog dana bila je oblast razvoja usluga u šumskom turizmu.

Razlog tome jeste što je pomenuta konferencija deo projekta Natural selfness – Natess, finansiranog iz programa Interreg IPA Hun-Ser 2014-2020, odnosno sredstvima EU. Domaćin događaja bilo je udruženje građana „Irig moj grad“,koje je ujedno i jedan od partnera na ovom projektu.

Foto: Srdjan Budimčić

Ova konferencija predstavlja samo jedan u nizu događaja koji tek slede u okviru projekta Natess, a svi su posvećeni očuvanju i adekvatnoj upotrebi prirodnih resursa u cilju razvoja održivog turizma i kreiranju boljih uslova života za lokalne zajednice čiji se resursi koriste.

autor: Srdjan Budimčić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here