MED IZ GRGUREVACA NA KINESKOM TRZIŠTU

SHARE
med
Ilustracija, med, izvor: msn.com

U ovom malom ali prelepom fruskogorskom selu domaćina Lenko je medju prvim u Evropi dobio licencu za izvoz meda na kinesko trziste.

Tragom informacije smo pozvali gospodina Lenka, koji nam je potvrdio istinitost priče. U dahu nam je dodao da ima oko 8000 košnica rasporedjenih po obroncima Fruske Gore. Iz tih košnica proizvodi oko 9000 kg meda dnevno. Apsolutno svu proizvodnju rade samo dva čoveka, gospodin Lenko i njegov drugar iz detinjstva gospodin Leki.

Na naše pitanje kako njih dvojica sami postižu da izvrcaju sav med, Lenko nam se pomalo zagonetno osmehnuo. Ovaj domaćin nam je ubrzo objasnio da u 8000 košnica nema ni jedna pčela . Košnice služe samo da se drugi medari „jede;, nerviraju i da novinari imaju šta da uslikaju. On med ustvari proizvodi u oranijama koje se nalaze u drugom dvorištu. Jedini sastojci su mu šećer, voda i kora od drveta. Proizvodnja je po njegovim rečima jako prosta. Lenko loži vatru a Laki meša oranije, a u isto vreme kuvaju med u četiri oranije. Na osnovu toga koje drvo lože za kuvanje daju. imena medu. Tako da imaju hrastov, orahov, vrbin, čamov, med…

Kineski ambasador je bio oduševljen kada je video kako se ovaj med proizvodi i odmah je potpisao ugovor vredan 74 milijarde tokena! Otkupio je time celokupnu proizvodnju meda. Koliko je ambasador bio oduševljen govori i to da je jednu teglicu „čamovog meda“ uzeo da ima kao poklon kada se njegova ćerka bude udavala.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
autor: FB LaGalačke vesti