MANIPULACIJA U BOLNICI: Uhapšeni doktori, sestre i šef javnih nabavki

Image by David Mark from Pixabay

Nedavno uhapšenim radnicima KC “Kragujevac” D.P. (49), G.A (55) i M.G.(43) u Višem sudu u Kraljevu određen je pritvor do 30 dana.

Kako piše na portalu „iKragujevac“, u dve odvojene akcije privedeno je i devetoro osumnjičenih da su dobavljači pomogli D.P. i N.S. u postupku javnih nabavki kako se sumnja „da počine krivično delo zloupotreba službenog položaja kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara”.

Kako je saopšteno “sumnja se da je D. P. u postupcima javnih nabavki Kliničkog centra Kragujevac, u dogovoru sa ponuđačima, prilagođavao uslove ponuda i izradu tehničke specifikacije, kako bi suprotno Zakonu o javnim nabavkama, favorizovao određene ponuđače, na osnovu čega su oni dobijali ugovore u nabavkama medicinskih sredstava i opreme”.

Za G.A., doktora plastične medicine „sumnja se da je u službene isprave za te operacije unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara“, saopštila je policija.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (43) osumničena je da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog dela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je reč o estetskim operacijama koje pod to ne potpadaju.

Istraga je u toku, navodi se na ovom portalu.

Meridijan bet poklanja 2000