Manifestacija Ledena šuma je zvanično otvorena

NOVI SAD - Ledena šuma
Izvor slike: ledenasuma.rs
Zimska manifestacija pod nazivom Ledena šuma, održava treću godinu u Dunavskom parku. Ova manifestacija večeras je zvanično otvorena svečanim programom, vatrometom i svirkom. Ledena šuma će ove sezone trajati 45 dana i omogućiće jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić je, obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju, istakao da nam priroda nije dala planine, ali da, zahvaljujući Ledenoj šumi, najmlađi Novosađani mogu da uživaju u zimskim čarolijama.

U okviru Ledene šume u centralnim delu Dunavskog parka postavljeno je uređeno klizalište, koje se sa pratećom kružnom stazom oko jezera u parku prostire na površini od 1.300 metara kvadratnih, a posetiocima je omogućeno klizanje kada je spoljna temperatura i do 15 stepeni.

Pored klizališta postavljen je kafe-restoran namenjen posetiocima parka, a takođe tu je i Snežni grad, izložbeno prodajni prostor namenjen prezentaciji lokalnih umetnika, ali i gastronomsko-zimskim specijalitetima.