Maloletna deca iz inostranstva pronađena u Srbiji – Žena ih krila u kući nekoliko meseci?

Pixabay
Vlasotinačka policija je, po prijavi Centra za socijalni rad, pronašla dvoje maloletne dece iz inostranstva čiji boravak nije prijavljen. Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok je protiv 51-godišnje žene, u čijoj kući su deca pronađena, podneta prekršajna prijava, pišu Južne vesti.

Predsednik Fondacije „Tijana Jurić“ koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić, objavio je na Fejsbuku da su deca u kući bila sakrivena nekoliko meseci i traži odgovore od nadležnih.

On je napisao:

Koliko košta dete?

Na jugu Srbije u Vlasotincu je u kući žene ( podaci poznati MUP- Vlasotince ) nekoliko meseci bilo sakriveno dvoje maloletne dece. Jedno dete je sedmogodišnjak a drugo godinu dana mlađe. Deca su iz Rijeke. Kako su dospela u Srbiju, ko je decu iz Hrvatske nelegalno doveo u Srbiju i zašto nije prijavljen njihov boravak a i mogući nestanak dece od strane roditelja? Kojim povodom su deca završila tu i šta je bio motiv da deca nelegalno borave u Srbiji ? Kako su uopšte prešla granicu obzirom na godine bez pratnje roditelja ?
Očekujemo odgovore na ova pitanja.

U policiji ne navode iz koje zemlje su deca i kako su dospela u Vlasotince, a Jurić navodi da su iz Rijeke.