Mali sajam sporta u Rumi

0
111

Više stotina rumskih sportista, amatera i profesionalaca učestvovalo je na Malom sajmu sporta koji se održao na gradskom trgu u Rumi. Tim povodom Rumu su posetili ministar omladine i sporta Zoran Gajić i Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije. U okviru sajma brojni sportski klubovi iz Rume predstavili su svoje programe i neke od najboljih sportista, a održane su i aktivnosti za predškolce.

Sportska atmosfera u samom centru Rume obeležila je Mali sajam sporta, a brojni rumski sportisti tom prilikom demonstrirali su svoja umeća i veštine.

Mali sajam sporta osmišljen je tako da deca mogu da probaju različite sportove i oprobaju se u različitim disciplinama, ali i da otkriju neke nove talente i veštine, rekli su istaknuti sportski radnici koji su prisustvovali sajmu.

Sajmu je pored već afirmisanih sportskih klubova prisustvovao i veliki broj učenika rumskih škola, što je dokaz da je upravo fizičko vaspitanje bitan segment koji utiče na usmeravanje dece da se bave sportom.

Da je Ruma je mali grad, ali veliki kada je sport u pitanju, istakao je ministar sporta i omladine Zoran Gajić obraćajući se prisutnima.

Sva deca koja su prisustvovala sajmu imala su priliku da razgovaraju sa zvučnim imenima srpskog sporta, a samo neki od saveta koji su im upućeni jesu da su samo fer play i postovanja saigraca i protivnika jedini ispravan put u sportu, ali i u životu. Tom prilikom rumskim školama uručeni su pokloni u vidu sportskih rekvizita.