Mala Mitrovčanka proslavila grad na Savi! Leini crteži putuju svetom!

U crtežima jedanaestogodišnje Lee Miljić uživaju deca i tinejdžeri širom sveta zahvaljujući društvenim mrežama i aplikaciji TikTok! Ćerka čuvenog koloriste svetski poznatih stripova Desimira Miljića, mitrovački vuderkind Lea crta i boji od treće godine!

Crta i slika od tri godine

-Sve ovo je očekivano, kako bi drugačije i moglo biti! Naša Lea odrasla je i prve korake napravila u očevom ateljeu, uz mirise boja, okružena njegovim crtežima, olovkama, flomasterima, bojama. Nije ni prohodala, a već su joj omiljene igračke bile bojice. Odmah smo videli da je buduća slikarka na pomolu, sa ponosom priča za „Vojvodina info’’ Leina majka Brankica, dugogodišnji TV i radijski novinar.

Igrajući se i pažljivo posmatrajući oca u radu Lea se učila slikarstvu i crtanju od malih nogu, ali i kasnije se obrazujući putem društvenih mreža i youtuba.

Crteži preko Tik Toka putuju svetom

-Povezana sam sa vršnjacim, a i drugarima iz celog sveta, te zahvaljujući TikToku mogu da im ispunjavam želje, što me posebno veseli. Kada je krenula korona sva deca sveta dele istu sudbinu, mnogi nisu išli u šklu, ostajali su kod kuće za kompjuterima i uz svoje telefone. Mi živimo u kući, imamo prostrano dvorište i meni ne predstavlja problem da boravim u prirodi sa svojim ljubimcima, kucom i macama. Ali, saosećam sa svim drugarima širom zemaljske kugle koji čame u stanovima, unutar četiri zida, strahujući od zaraze. Sretna sam neopisivo što im moji crteži mogu ulepšati dane, priča Lea, pokazujući crteže, koji su putem društvenih mreža otputovali u domove mališana širom sveta.

Njeni pratioci i virtuelni prijatelji sa TikToka traže da im nacrta različite motive, životinje, devojke, simbole, cvetne prizore, druženja na žurkama, .. ukratko veselje i radost života, veli Lea.

Lea je završila četvrti razred Osnovne škole „Triva Vitasović-Lebarnik“ u Laćarku sa svim peticama, a među učenicima je omiljena po crtanju i poklanjanju originalnih rođendanskih čestitki.

Od malih nogu osvaja nagrade

Veći deo života sa roditeljima je provela u Banja Luci, gde je pohađala slikarsku školu u ateljeu poznatog slikara, da bi kasnije dobila i ponudu za saradnju sa tamošnjim časopisom za decu.

Još dok je bila malena devojčica Leini roditelji slali su njene crteže i karikature na konkurse poznatih časpisa za decu u regionu, na kojima je redovno osvajala nagrade i priznanja. Osim likovnih umetnosti recitovanje i gluma su njena druga velika ljubav, a po sopstvenim rečima, jedva čeka povratak pozorišne sezone, jer nijednu predstavu u mitrovačkom pozorištu nije propustila.

Autor: VojvodinaInfo -Narcisa Božić