Mađarski mediji: Srbija je postala lider Evrope…

Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages
Oglas
Organizacija u Srbiji, kada je reč o zaštiti od korona virusa i masovnoj vakcinaciji stanovništva, glavna je tema mađarskih medija proteklih dana.

Dnevni „Mađar nemzet“ pod naslovom „Srbija je postala lider Evrope“, prenosi da se Mađari u Srbiji vakcinišu kineskim vakcinama. Takođe, mediji prenose izjavu premijera Mađarske Viktora Orbana da ga „Srbija inspiriše i da služi kao primer Mađarskoj, jer je ozbiljna zemlja koja je umela da organizuje svoje snabdevanje vakcinama.

Isti medij je naveo da je i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastr vakcinisan kineskom vakcinom.

– Dok domaća levičarsko-liberalna opozicija, takmičeći se međusobno, huška protiv vakcina sa Istoka, deo Mađara van matice već masovno traži ove vakcine – prenosi se izjava državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Tamaša Mencera nakon razgovora s Pastorom pošto je primio vakcinu.

Takođe se prenosi izjava Pastora da Mađari u Vojvodini masovno traže kinesku vakcinu i da je i on lično izabrao tu vakcinu jer veruje u sveobuhvatan pogled donosioca odluka o odobrenju korišćenja ove vakcine.

Mađar nemzet ukazuje Srbiji sa sedam miliona stanovnika, već vakcinisano preko 375.000 stanovnika, što odgovara nivou od 5 odsto, dok je evropski prosek 2,5 procenata.

 

(Telegraf)

android aplikacija
Previous articleKRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Evo na koga se odnosi
Next articleOvo je NAJPOŠTENIJI horoskopski znak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here