Luka Novi Sad dobila ponudu od kompanije iz Dubaija!

Luka Novi Sad
RTV (Maja Tomić)
Luka Novi Sad dobila je ponudu za kupovinu od arapske kompanije „P&O Port“ iz Dubaija. Ovo je jedina luka koja je u državnom vlasništvu u Srbiji.

Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev portvrdio je da je to, po njegovim saznanjima, jedina pristigla ponuda, kako saznajemo.

Detaljnijim informacijama o pristiglim ponudama raspolaže samo Ministarstvo privrede, gde će u utorak, 5. marta u podne biti uprličeno zvanično otvaranje.

Kompanija „P&Q Ports“ je bila jedna od 12 zainteresovanih koje su po objavljivanju poziva 2016. godine upitile pisma Ministarstvu privrede.

U septembru 2018. godine prvi put je raspisan tender za prodaju Luke Novi Sad po ceni od 15,98 miliona evra, međutim, niko se nije javio.

Novi tender raspisan je 12. decembra 2018. godine, a cena jedine preostale luke u državnom vlasništvu je tada prepolovljena i iznosila je 7,99 miliona evra. Taj javni poziv je, zbog izostanka zainteresovanih kupaca, tri puta produžavan, a krajnji rok za dostavljanje ponuda istekao je 1. marta.

Otvaranje ponuda je 5. marta.