Lopov ukrao 20.000 dinara, a OSTAVIO 3.200 EVRA

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Trsteniku se dogodila nesvakidašnja krađa, pri kojoj je lopov ukrao 20.000 dinara iz ženske torbe, previdevši mnogo veću sumu novca koja se tu nalazila.

Naime, vozači Hitne pomoći su pronašli žensku torbu na stepeništu službenog ulaza, misleći da se u njoj nalazi bomba.

„Uzeo sam rukavice. Otvorili smo torbu. Imao je neki mali novčanik. Otvorili smo ga, tu je bilo nekih 70 dinara, možda, zdravstvena knjižica i lična karta. Zatim je glavna sestra pozvala policiju“, prepričava događaj Tomica Vukčević, šef voznog parka Hitne pomoći u Trsteniku.

Vlasnica torbe je ubrzo pronađena. U Hitnu je došla sa ćerkom, u pratnji policije, prenosi RTS.

„Ušli smo unutra, ona je otvorila torbu. Prvo što je videla da joj fali novčanik sa nekih 18 ili 20.000 dinara od penzije koju je podigla. Ali i dalje je tražila i videla je u zgužvanoj koverti 3.200 evra. Čini mi se, u tom trenutku njoj kao da je svanulo“, seća se Miomir Ilić, vozač Hitne pomoći.

„Vlasnica torbe, normalno, ponudila je nagradu. Ja i kolega smo odbili iako, plata nam je mala, radimo skoro za minimalac. Odbili smo. Kada smo mi otišli kući, žena je došla, donela tortu, kafu, sok i počastila ostalu ekipu koja je ostala tog dana da radi“, kaže Novica Vukčević.

Zadovoljna ovakvim raspletom, vlasnica torbe je odustala od krivične prijave protiv nepoznatog počinioca.

 

Izvor: RTS