Livnica širi proizvodnju i zapošljava nove radnike

Foto izvor: Kikinda.org.rs

Mogućnost što bržeg i efikasnijeg rešavanja komunalnih i administrativnih problema koji su vezani za grad, a tiču se rada Livnice „Cimos TCH” dominirale su tokom današnjeg sastanka između poslovodstva ove fabrike i čelnika lokalne samouprave.

Pogon „Metalac“ obišli su gradonačelnik Nikola Lukač i članovi Gradskog veća, Miroslav Dučić i Saša Tanackov. Ističući da kikindsku privredu, između ostalih, odlikuje i duga tradicija automobilske industrije, Lukač je podvukao želju lokalne samouprave, da i u slučaju ove fabrike, bude pouzdan partner:

– Spremni smo da pomognemo kako bi privrednivi njihove poslovne ideje sproveli u delo. Mogli smo da nakon obilaska ovog pogona od domaćina čujemo da će se u fabrici zaposliti još stotinak naših sugrađana. To je dobra vest i znak za naš grad. Spremni smo da pomognemo jer je Livnica “Kikinda”, mnogo puta ranije, potvrdila da je društveno odgovorna i da pomaže sredini u kojoj posluje. Dogovorili smo se i da zajednički realizujemo nekoliko projekata – saopštio je Lukač i nastavio:

– Dobro je sa značajan broj firmi koje posluju u našem gradu želi da investira, proširi kapacitete i zaposli nove radnike. To je slučaj i sa Livnicom “Cimos TCH””. Interesantno je da se na čelu fabrike sada nalaz naš sugrađanin Peter Višnjei. On je svojevremeno počeo kao radnik. NJegov marljiv i posvećen rad doveli su ga i do ove pozicije. Otkako je slovenački “Cimos” postao vlasnik kikindske Livnice ovo je, čini mi se, prvi put da je direktor jedan Kikinđanin. To je još jedan dokaz da vredni ljudi u Kikindi zaslužuju pažnju – rekao je Lukač. Direktor Livnice “Cimos TCH”, Peter Višnjei, podsetio je da je fabrika privatizovana 2005. godine:

0 -Trenutno imamo 430 radnika, a prisutna je tendencija rasta proizvodnje. Dobili smo nove poslove. Do kraja godine, broj zaposlenih će se uvećati na 460 do 480. Posle dužeg vremena, poslodavac je konačno primetio kvalitete fabrike u Kikindi, pa se u okviru Grupacije “Cimos” rade transferi iz slovenačkih firmi, odnosno proizvodnja prebacuje ovde. Nakon dužeg vremena, naša fabrika sigurno posluje. Na sigurnim smo nogama- ocenio je Višnjei i dodao da će do kraja novembra primiti do 100 novih radnika.

(Kikinda.org.rs)