LICEMERJE US OPEN-a: ĐOKOVIĆ DISKVALIFIKOVAN ZBOG SLUČAJNOSTI, DOK TAMNOPUTI TENISER UDARA SUDIJU – „I nikom ništa, igra se nastavlja“

Source: The Mirror
Oglas

Frensis Tijafo je eliminisan u osmini finala US opena porazom od Feliksa Ože-Alijasima posle preokreta rezultatom 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:4). Međutim, jedan događaj bacio je celu famu na „pravičnost“ US Open turnira.

Kada su kola krenula nizbrdo, temperamentni Amerikanac je bio veoma nervozan i to je ispoljavao na terenu na različite načine.

U trećem setu Ože-Alijasimu je tokom poena ispala loptica iz džepa i sudija je prekinuo igru, a to je razbesnelo Tijafoa.

Toliko da je prišao sudiji, burno protestvovao, a onda ga nekoliko puta udario po nozi.

Arbitru u stolici to nije bio dovoljno za kaznu i meč je nastavljen bez posledica po Tijafoa.

Podestimo se sutacija od prošle godine:

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena 2020. zbog toga što je linijskog sudiju pogodio lopticom, ali – mogao je da prođe i sa blažom kaznom pošto se jasno videla slučajnost događaja.

Najbolji teniser sveta je između dva poena, dok je gubio sa 6:5 u prvom setu, nervozu iskalio na loptici koju je, ne gledajući gde će otići, reketom poslao van igrališta.

Ona je na svom putu udarila u vrat ženu koja je, kao linijski arbitar, stajala iza samog terena, a posle kratkog većanja odlučeno je da Đoković bude diskvalfiikovan.

Kasnije je uočeno preterivanje od strane linijskog sudije koji je pomogao da se Novak na najodvratniji način udalji s turnira.

Međutim, ta pravičnost ponovo je bacila senku na US Open pošto je pomenuti afro-američki teniser nekoliko puta namerno fizički napao sudiju nakon čega je nastavio da igra… Ovakve odluke gledaocima nisu nikako jasne.

 

 

 

Previous articlePoreski kalendar za septembar 2021. godine
Next articleZDRAVO, A JEDNOSTAVNO: Dva recepta za domaći sok od cvekle