Pohovane tikvice iz rerne uz omiljenu salatu predstavljaju idealan letnji ručak
Jedno od omiljenih vrsta povrća jesu svakako tikvice.
Blagog su ukusa, a pružaju bezbroj mogućnosti kada je priprema obroka u pitanju.
Od njih nastaje najukusniji ručak u vidu musake, pljeskavica ili lazanja, mogu da se stavljaju u mafine pa da budu idealna večera ili doručak ili da se pak jedu u salati.
Danas vam predstavljamo recept za pohovane tikvice iz rerne, koje su brzo gotove, a za koje vam maltene ne treba ni kap ulja.
Svakako su zdravija varijanta od pohovanih tikvica koje se prže u dubokom ulju, a i neće vam oduzeti mnogo vremena.
Za ovaj jeftin i brz ručak će vam biti potrebne:
- 2 tikvice
- brašno (otprilike, procenićete sami)
- 2 jaja
- susam
- prezle
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih isecite na listove, posolite i ostaivte ih da odstoje desetak minuta kako bi pustile vodu.
Ocedite ih, pa onda svaki list uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mešavinu susama i prezli.
Poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa ih poprskajte sa malo maslinovom ulja.
Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.
Prijatno.