Letnji ručak gotov za 15 minuta: Recept za zdrave pohovane tikvice iz rerne tražiće vam svako ko ih proba

0
221
tikvice

Pohovane tikvice iz rerne uz omiljenu salatu predstavljaju idealan letnji ručak

Jedno od omiljenih vrsta povrća jesu svakako tikvice.

Blagog su ukusa, a pružaju bezbroj mogućnosti kada je priprema obroka u pitanju.

 

Od njih nastaje najukusniji ručak u vidu musake, pljeskavica ili lazanja, mogu da se stavljaju u mafine pa da budu idealna večera ili doručak ili da se pak jedu u salati.

Danas vam predstavljamo recept za pohovane tikvice iz rerne, koje su brzo gotove, a za koje vam maltene ne treba ni kap ulja.

 

Svakako su zdravija varijanta od pohovanih tikvica koje se prže u dubokom ulju, a i neće vam oduzeti mnogo vremena.

 

Za ovaj jeftin i brz ručak će vam biti potrebne:

 

  • 2 tikvice
  • brašno (otprilike, procenićete sami)
  • 2 jaja
  • susam
  • prezle

 

Priprema:

 

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na listove, posolite i ostaivte ih da odstoje desetak minuta kako bi pustile vodu.

 

Ocedite ih, pa onda svaki list uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mešavinu susama i prezli.

 

Poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa ih poprskajte sa malo maslinovom ulja.

 

Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.

 

Prijatno.