Lekari i tehničko osoblje nedostaje Opštoj bolnici u Somboru

SHARE
Opšta bolnica Sombor
Opšta bolnica Sombor, foto: srbijatop10.com
Problem odlaska medicinskih radnika u inostrantsvo i prirodni odliv kroz smenu generacija je ono sa čim se suočavaju mnoge zdravstvene ustanove u Srbiji.

Međutim, isti problem muči i Opštu bolnicu “dr Radivoj Simonović” u Somboru.

 Opšta bolnica u Somboru je najveća medicinska ustanova u Zapadnobačkom okrugu koja prima skoro 200.000 pacijenata, ističe da pored napomenutih problema imaju i lekare koji su na specijalizacijama, ali se nadaju da će nedostajući kadar vremenom biti angažovan.

Anesteziolozi, radiolozi, specijalisti opšte, plastične i rekonstruktivne hirurgije, dečje neurologije i psihijatrije, specijalista interne medicine – subspecijalista kardiologije najvažniji su kadrovi koji nedostaju somborskoj bolnici. U ovoj zdravstvenoj instituciji ističu da će to ipak biti kadrovski rešeno. 

U bolnici nedostaje pet lekara i 20 medicinskih tehničara i sestara, viših i visokih medicinskih strukovnih tehničara. Po normativima taj broj je značajno veći, pa nedostaje dvadesetak lekara i bliže 80 sestara. Ove godine smo uz nekoliko zahteva prema Ministarstvu zdravlja dobili odobrenje za prijem medicinskog i drugog osoblja, pa smo raspisali nekoliko konkursa, tako da smo većim delom sada kadrovskim planom i popunjeni“, izjavio je Dr Dragan Rastović, v.d. direktora Opšta bolnica “dr Radivoj Simonović”. – navodi Radio televizija Vojvodine.

Pacijenti zadovoljni

Pacijenti kažu da su zadovoljni zdravstvenom uslugom u bolnici.

Nisam primetio da nešto fali, nisam čekao na intervenciju. Osoblje je ljubazno, a naročito medicinske setre„, rekao je Željko Vasiljević, jedan od pacijenta, a prenela je RTV.rs