LAŽNE VESTI I PORUKE

internet
Iluisracija, financhill.com

Velikom broju građana Srbije večeras je na telefone stigla SMS poruka iz Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

U poruci se ističe da je situacija dramatična i da se približavamo scenariju iz Italije i Španije.

Na kraju poruke istaknuta je molba građanima da ostanu u svojim kućama.

*Vlada Srbije je potvrdila da stoji iza poruke gde se pošaljilac označava kao Covid-19.

Prema nezvaničnim informacijama ove poruke dobili su MTS korisnici, dok se druga vrsta poruka pojavljivala na „Viberu“, „WhatsAppu“ i drugim servisima za komunikaciju.

„Povodom uznemiravajućeg SMS koji su brojni građani dobili, a u kome ih neko obaveštava da će sutra u 18 časova biti uvedena potpuna zabrana kretanja, Vlada Srbije saopštava da to nije tačno i da je reč o pokušaku širenja panike među građanima. Ukoliko se takva mera bude uvodila građani će biti obavešteni 48 sati unapred, naglašavaju u Vladi.“

Ovim rečima se Vlada Srbije obratila svojim građanima da ne nasedaju na poruke koje im stižu.

Policija će reagovati i privesti onoga ko stoji iza ovoga.

 

Ovo je sadržaj sporne poruke koja je mnogima stigla na mobilni telefon, ali se širi i preko društvenih mreža.

Sutra u 18 časova će da objave zabranu kretanja 24 sata, izlaziće se svaki drugi dan po jedan član porodice za nabavku namirnica, tako da ako vam nesto fali od namirnica, obavite to sutra. Uvodi se softver gde sms-om pošalješ na odobrenje da izađeš i stigne ti odobrenje sms koje pokažeš patroli na ulici. Nabavite sutra što vam treba…čuvaj se president… Trajaće do 15.aprila. Javite prijateljima – stoji u poruci koja je uplašila građane.