Laste donose TONU KUKURUZA domaćinstvu sa najviše gnezda

Pixabay
Jedna lasta ne čini proleće, ali ukoliko imate jedno aktivno gnezdo seoskih lasta u svom domaćinstvu do 15. juna možete učestvovati u takmičenju „Domaćinstvo koje su laste izabrale“.

Ovo neobično nadmetanje četvrtu godinu zaredom organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Srećno domaćinstvo sa najviše aktivnih gnezda seoskih lasta biće nagrađeno pobedničkim priznanjem i tonom kukuruza.

Ovim simboličnim takmičenjem želimo da pohvalimo mala seoska domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način i zahvaljujući čijoj pažnji i ljubavi seoske laste i dalje opstaju na našim prostorima. Domaćinstvo sa najviše gnezda nagradićemo tonom kukuruza„, kaže Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, i dodaje:

U prethodne tri godine, koliko organizujemo ovo takmičenje, pokazalo se da je tona kukuruza odgovarajuća nagrada jer su sva pobednička domaćinstva bila stočarska i kukuruz je više nego dobrodošao„.

Prijave na takmičenje se vrše putem onlajn formulara ili pozivom na telefon 011/33-43-902 do 15. juna. Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni do 21. juna na stranici www.pticesrbije.rs i u sredstvima javnog informisanja.


Link do pravila takmičenja: http://pticesrbije.rs/2020/06/02/pravila-takmicenja-domacinstvo-koje-su-laste-izabrale-2020/

Link do onlajn formulara za prijavu na takmičenje: https://forms.gle/zRQd4TNscQyf34mv6

 

 

Izvor: RTV