Laptop kao novo PREVOZNO SREDSTVO (VIDEO)

Pixabay
Čovek ulicom nosi laptop, spušta ga na zemlju, staje na njega i sprava ga brzo odvozi u nepoznatom pravcu. U pitanju je novo prevozno sredstvo koje je nazvano VokKar, a ovaj izum dolazi iz Japana.

Među električnim trotinetima, skuterima, rolerima i ostalim napravama koje služe da se u urbanim sredinama brzo i bez napora prevezemo iz tačke A u tačku B, VokKar je nešto najpribližnije popularnom Segveju, ili hoverbordu, samo što je znatno manji i praktičniji. Ima četiri točka i znatno je stabilniji od većih prethodnika, prenose Novosti.

Vozač ubrzava, koči i skreće samo raspoređivanjem sopstvenog težišta, a sve to prepoznaju senzori, tako da je vožnja vrlo intuitivna i jednostavna. Nije potrebna nikakva posebna obuka. VokKar ima svega 2.9 kilograma, ide brzinom od 10 km/čas u normalnom modu, a ako vam se žuri možete ga poterati i do 16 km na čas što mu smanjuje domet sa jednim punjenjem. Maksimalna uzbrdica koju može da savlada je nagib od 10 stepeni.

A domet je, s obzirom na veličinu uređaja, zaista veoma impresivan. Normalni mod vas vozi do sedam kilometara, a sportski do pet. Naravno, pod pretpostavkom da niste mnogo gojazni… Testirali su ga vozači koji su imali 70-ak kilograma, ali nosivost mu je svakako veća.

Puni se brzo – od prazne od potpuno pune litijum-jonske baterije potrebno je da prođe samo sat vremena. Ova idealna sprava za vožnju gradom košta oko 1.800 dolara i ovih dana je pušten u prodaju.

 

Autor: magazin.novosti.rs