Kult – elektronski časopis o kulturi i umetnosti

SHARE
Kult
Kult, elektronski časopis o kulturi, umetnosti, literaturi i požorištu okuplja studente društvenih nauka iz raznih studentskih centara. Časopis su pokrenule studentkinje srpske književnosti Mina i Milena Kulić sa ciljem da odvažno i analitično govore o kulturnim temama.
adsteam seo i izrada web sajta

„Naš časopis je nastao kada smo Mina i ja bile treća godina srpske književnosti, dakle 5-og aprila 2016. i kada smo shvatile da se bavimo društveno-humanističkim naukama. Bavimo se raznim pravcima u umetnosti i književnosti, ali nemamo kako da pokažemo to što radimo“, rekla je urednica Milena Kulić.

„S obzirom na to da smo nas dve završile srpsku književnost nama je izuzetno draga štampana knjiga međutim zbog vremena u kojem živimo mi smo se odlučile za elektronsko izdanje časopisa, ali smo pokušale da se približimo toj štampanoj knjizi koliko je to moguće“, kaže urednica Mina Kulić.

Na sajtu Casopiskult.com za dve godine je objavljeno preko sedam stotina tekstova. Krug saradnika se širi jer je zamišljeno da razgovori o umetnosti povezuju ljude iz razičitih univerzitetskih centara.

„Povezuje studente i profesore, povezuje mlade ljude i afirmisane umetnike i na taj način se stvara taj dijalog o umetnosti koji je naophodan da bi kultura živela.“

Časopis „Kult“ nominovan je za nagradu za kulturu i inovacije u Frankfurtu. Kako kažu, ovakva priznanja su veoma važna jer kroz pohvale, ali i kritike sazrevaju. Zajedno sa listom koji se iz mladalačkog bunta razvio u naučni časopis koji stvarnost zumira, nauku preispituje, a istinu smelo izgovara.

adsteam seo i izrada web sajta