Kula: Uloženo preko 650 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

SHARE
Besplatna pravna pomoć
kula.rs
Kula – Iz pokrajinskog budžeta u opštinu Kula uloženo je preko 650 miliona dinara. To je omogućilo realizaciju brojnih značajnih projekata, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević nakon obilaska završnih radova na izgradnji atarskih puteva, investiciji vrednoj oko 20 miliona dinara.

Dodao je da je u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom ocenjena dosadašnja saradnja Pokrajinske vlade i opštine Kula i okarakterisana je kao izuzetna.

Potpredsednik je izrazio zadovoljstvo što se opština Kula razvija. Što su istakli najznačajnije tačke u daljem razvoju kao što su one koje se tiču privlačenja domaćih i stranih investitora, infrastrukturni projekti. Zatim izgradnja kanalizacione mreže, opremanje i rekonstrukcija škola.

On je dodao da je bilo i reči o izgradnji crpne stanice u Sivcu kao i rekonstrukciji sportske hale u Crvenki.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je naveo da se opština Kula razvija i svojom agilnom politikom u privlačenju investicija.

Pokrajina je pomogla ovoj opštini i kod opremanja radne zone. Takođe, preko Razvojne agencije Vojvodine subvencionisana su radna mesta u već realizovanoj investiciji „Seveplant“, a u završnoj fazi su još dve investicije koje će obezbediti oko 400 novih radnih mesta za meštane opštine Kula„, naveo je Milićević.

U pripremi je prva faza izgradnje sportsko rekreativnog centra u Kuli. Pokrajinska vlada je za to izdvojila 175 miliona dinara, dok je 150 miliona uloženo u izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji Kule i Crvenke. I oko 100 miliona dinara, preko JVP „Vode Vojvodine“, za čišćenje kanala na relaciji Vrbas-Bezdan.

Predsednik opštine Kula Velibor Milojčić zahvalio se Pokrajinskoj vladi na značajnoj podršci u protekle dve godine.

Uz podršku Pokrajine i Republike u našu opštinu je uloženo više od milijardu dinara, što je omogućio da realizaciju važnih projekata, koji će obezbediti bolje uslove za život i nova radna mesta za građene opštine Kula“ naveo je Milojčić.