Kula: Podrška Centru za socijalni rad i Domu za stare i penzionere

SHARE
Besplatna pravna pomoć
kula.rs
Kula – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Centar za socijalni rad i Dom za stare i penzionere.

On je istakao da će Ministarstvo aktivno nastaviti da pruža podršku svim ustanovama socijalne zaštite u Srbiji, kako bi njihovi korisnici dobijali najkvalitetniju uslugu, a zaposleni bolje uslove rada.

Ministar je sa nadležnima ovih institucija razgovarao o planovima koje imaju u narednom periodu. Zatim i o načinu za unapređenje njihovih usluga. U tome bi Ministarstvo dalo svoj doprinos i to ne samo  Kuli već i u drugim samoupravama.

Opština Kula treba da nastavi sa ovakvim radom, koji daje pozitivne rezultate, a Ministarstvo će iz godine u godinu da opredeljuje sve veća sredstva za unapređenje rada i usluga ustanova socijalne zaštite, sa akcentom na namensko trošenje, rekao je ministar Đorđević.

Predsednik Opštine Kula Velibor Milojičić zahvalio je ministru na poseti i naglasio da će se u narednoj godini izdvojiti više novca iz budžeta sa ciljem da se sačuva, ali i unapredi postignuti nivo i kvalitet usluga.

Direktorka Doma za stare i penzionere Sandra Babić rekla je da sa Ministarstvom  ima izuzetnu saradnju i razumevanje za potrebe koje imaju. Takođe, Gordana Vakula, direktorka Centra za socijalni rad je naglasila da je sa ministrom Đorđevićem razgovarala o usavršavanju usluga koje pruža Centar.