Kućica za knjige u novosadskom Limanskom parku

book
Image by Pexels from Pixabay
Oglas

Novosadski humanitarno-istraživački centar u saradnji sa Gradskom bibliotekom i Gradskom upravom za kulturu povodom Svetskog dana knjige postavio je kućicu za knjige u novosadskom Limanskom parku kako bi podsetili sugrađane na značaj knjige i podstakli ih na intenzivnije čitanje, izveštava RTV.

U Limanskom parku primetićete malenu simpatičnu žutu kućicu na čijim policama ima raznih knjiga, te ukoliko vam se neka svidi slobodno je možete uzeti, a nakon čitanja i vratiti. Sa druge strane, ako posedujete neku knjigu koju biste podelili sa drugima možete je ostaviti u kućici i ona će zasigurno vrlo brzo pronaći svog obožavaoca.

– Mi smo u okviru programa „Letnja razbibriga“ sa decom, naravno uz podršku Gradske uprave za kulturu, izučavali stare zanate na radionicama, pa smo izučavali i stolarski zanat i tu smo krenuli da pravimo kućicu i da je oslikavamo, da bismo početkom ove godine došli na ideju da je i adaptiramo u kućicu za knjige, da ispratimo svetske trendove u većim gradovima – rekla je Jovana Nenadov Bekić, Novosadski humanitarno-istraživački centra.

– Ja sam doneo u naš lepi Limanski park jednu malu knjigu, gledao sam da ne bude velikog formata. Evo je, a doneću ja još knjiga od mojih kolega – rekao je Pero Zubac, pesnik.

Posetioci prve kućica sa knjigama u Novom Sadu oduševljeni su idejom.

U Humanitarno-istraživačkom centru dodaju da se nadaju da će trend postavljanja kućica za knjige zaživeti i u drugim delovima grada.

(ekapija.com)
android aplikacija
Previous articlePehar Ivani Prodanović za najjače jaje 32. Vaskršnjih svečanosti, u Mokrinu
Next articleŠta je stagflacija od koje toliko strahujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here