Krizni štab: SMS poruke namenjene onima koji nisu u toku

Pixabay

Vlada Srbije ponovo je danas preko MTS mreže pozvala građane da se pridržavaju donetih mera kako bi se smanjili kontakti i širenje virusa korona.

Kako javlja Tanjug, u SMS poruci koju je Krizni štab uputio pretplatnicima mobilne telefonije MTS ponovo se upozorava da je situacija sa širenjem virusa korona dramatična i da se Srbija približava italijanskom i španskom scenariju.

Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19„, navodi se u poruci koja je uznemirila građane.

Na ovaj način zapravo je potvrđeno da SMS potiče od Vlade Srbije. Naime, građanima su i juče stizale iste poruke, a mnogi koji su je dobili su se pitali da li je ona potekla od zvaničnog Kriznog štaba.

Kisić Tepavčević: Cilj nije da širimo paniku

Zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da nije bio cilj Kriznog štaba da uzbuni javnost slanjem SMS poruke građanima da je situacija „dramatična“.

Kako je rekla, cilj je doći do građana koji nisu u toku sa celom situacijom.

Svima nam je isti cilj – da se spreči širenje infekcije. Mi smo u dogovoru s mobilnim operaterima poslali poruku da bismo došli i do one grupe koja ne gleda televiziju, nema internet i to im je osnovni način komunikacije. Širenje panike nije bio cilj, već da oni ljudi koji nisu bili informisani i shvatili ozbiljnost situacije dobiju poruku„, navela je Kisić Tepavčević.

Autor: Tanjug/021