Krivični postupak protiv zubara: ZARAŽEN koronavirusom lečio pacijente

SHARE
Pixabay

U klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu trenutno je hospitalizovano 13 pacijenata. Tri su u teškom opštem stanju i priključeni su na respirator.

adsteam seo i izrada web sajta

Dva pacijenta su iz Kikinde koji su ranije dopremljeni u kliniku a treći pacijent je iz Novog Sada, izjavio je pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković.

Stomatolog iz Vojvodine radio je neko vreme u privatnoj ordinaciji, po svemu sudeći i uprkos znacima korona infekcije, pišu Novosti.rs.

Gojković je upozorio da će protiv dva pacijenta, primljena u ponedeljak, biti podnete krivične prijave jer su obavljali privatni posao, a jedan od njih, stomatolog, radio je neko vreme po svemu sudeći i uprkos znacima korona infekcije!

Prošle nedelje svim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini sugerisano je da lekari, zaposleni u državnim ustanovama u potpunosti prekinu svoje angažmane u privatnim ordinacijama kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije.

Od ukupno 36 obolelih u Vojvodini, njih 14 su iz Južnobačkog okruga (centar Novi Sad). U Zapadnobačkom okrugu (Sombor) registrovan je jedan zaraženi, dva u Severnobačkom (Subotica),šest u Južnobanatskom (Vršac),tri u Srednjebanatskom (Zrenjanin)a sedam u Severnobanatskom okrugu (Kikinda).

Sremski okrug (Sremska Mitrovica) tek prekjuče dobio je prva tri zaražena. Oni su u našu zemlju došli iz inostranstva. Svi oni s kojima su kontaktirali, stvaljeni su u izolaciju.

adsteam seo i izrada web sajta