Kriminalac iz Sremskih Karlovaca uhapšen i osuđen u Engleskoj na 12 godina (FOTO)

SHARE
novosadski narko-diler
ILUSTRACIJA, Foto: republika.rs

Sud u Kingston Kraunu u Engleskoj osudio je na 12 godina zatvora Srbina Aleksandra Uljaverića, koji je u junu uhapšen u toj državi sa 22 kilograma kokaina, vrednog 2,7 miliona funti, saopšteno je iz Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala.

adsteam seo i izrada web sajta

Iza imena Aleksandra Uljaverića, kako su izvestili mediji, krije se zapravo Stevan Agbaba iz Sremskih Karlovaca, stari znanac policije.

O Agbabi, koji je nestao nakon što je uhapšen, pa pušten da se brani sa slobode zbog pokušaja ubistva Dragana Jovanovića Gidre, u septembru 2016. u Novom Sadu, godinama se nije ništa čulo. Jovanović, jedan od vođa navijača FK Vojvodina, koji je i sam imao podeblji dosije, pretučen je na smrt dva meseca kasnije.

Agbaba, koji je osumnjičen za jedan od napada na Jovanovića, pušten je iz pritvora tokom istrage, uz zabranu napuštanja boravišta. Ipak, on je uspeo da pobegne iz zemlje.

Aleksandar Uljaverić i Aleksandar Mitu (Foto National crime agency)

Britanske vlasti saopštile su da je Uljaverić (što je, kako se ispostavilo, novo Agbabino ime), uhapšen zajedno sa Rumunom Aleksandrom Mituom, koji je osuđen na osam godina zatvora. Policija je 12. juna oko 7.30 časova posmatrala susret Rumuna i Srbina na ulici. Uljaverić je vukao kofer na točkiće, nedaleko od mesta Hamersmit. Zatim ga je ubacio u gepek Mituovog automobila i u tom trenutku policija ih je obojicu uhapsila.

U koferu je nađeno 22 kilograma kokaina, a analizama su utvrđeni tragovi kokaina i na drugim mestima u automobilu. Tokom pretresa Uljaverićevog stana, policija je zaplenila još 12 kilograma kokaina, 1.900 tableta ekstazija, 750 grama MDMA i 12.000 funti gotovine.

Kada su uhapšeni, obojica su izjavila da prvi put vide jedan drugog. Mitu je tvrdio da je taksista, a Uljaverić da je putnik, koga nikada ranije nije sreo. Rumun je kazao da je Srbin tražio vožnju do aerodroma u Lutonu. Policija je odmah utvrdila da Mitu nema dozvolu za taksi prevoz. Kasnije su obojica priznala krivicu.

Portparol britanske policije ocenio je da hapšenje Uljaverića i Mitua i zaplena velike količine kokaina nije samo ozbiljan udarac za kriminalnu grupu, već znači i „gubitak ugleda” u podzemlju za dvojicu uhapšenih, prenosi list „Politika“.

Autor: Dorotea Ćarnić

adsteam seo i izrada web sajta