Kraj sezone i u ABA ligi – Nema šampiona, ista postava u novoj sezoni

ABA liga

Regionalna košarkaška ABA liga zvanično je saopštila da je odlučila je da otkaže nastavak sezone 2019/20 u ABA ligi, ABA 2 ligi i U19 ABA liga šampionatu.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju lige, Skupština održana 27. maja putem video linka, detaljno je analizirala situaciju nastalu usled pandemije virusa COVID-19 i donela niz odluka koje će i u ovom veoma delikatnom trenutku, za sport i sve sfere života uopšte, osigurati dalje unapređenje takmičenja.

Dodaje se da je Skupština ABA lige zaključila da je u ovom trenutku, ključno svu energiju usmeriti ka organizaciji sezone 2020/21 koja će, s obzirom na specifičnost situacije, sa sobom nositi izuzetno velike izazove.

„Sa ciljem daljeg jačanja takmičenja, Skupština ABA lige odlučila je da 1. ABA liga u sezoni 2020/21 bude proširena na 14 klubova. Pored 12 klubova iz sezone 2019/20 (Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda mts, FMP, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mega Bemax, Mornar, Partizan NIS, Zadar), Skupština ABA lige odlučila je da za sezonu 2020/21 specijalne pozivnice dodeli Borcu i Splitu.“