Kraj podrške za Windows 7 je najavljen za januar 2020. godine. Da li nas Microsoft tera da predjemo na Windows 10???

no-update-windows7
Windows 7

Kraj podrške za Windows 7 je najavljen za januar 2020. godine. Microsoft želi da iskoristi taj period kako bi ubedio korisnike da izvrše nadogradnju na Windows 10, pre nego što poslednja ažuriranja budu isporučena.

Windows 7 je trenutno najpopularniji desktop operativni sistem na svetu i ukoliko Microsoft ne uspe da ubedi korisnike da nadograde svoj OS u narednih 18 meseci, „sedmica“ bi mogla postati novi Windows XP. 

Kako VojvodinaINFO saznaje, kompanija Microsoft, je nedavno dala instrukcije svojim partnerskim kanalima da podstaknu korisnike Windowsa 7 da izvrše nadogradnju na Windows 10 pre kraja prestanka podrške, pa se očekuje da će još agresivniji pristup biti primenjen početkom 2019. godine. 

Izveštaj kompanije ChannelEye otkriva da Microsoft želi da partneri budu svesni da se Windows 7 podrška približava kraju.

Prema podacima eksternih istraživanja, Windows 7 je i dalje vodeći izbor desktop korisnika, sa učešćem od 43 procenta, dok je Windows 10 drugi sa tržišnim učešćem od oko 34 procenta.

Izvor:  Softpedia, Benchmark,