Košarkašice Art Basketa osvojile Kup Srbije

Foto: KSS

Košarkašice Art Basketa prvi put u istoriji osvojile su Kup Milan Ciga Vasojević, pošto su u finalu završnog turnira u Vršcu savladale Vojvodinu sa 83:74.

Art Basket je beogradski klub koji je osnovan 2009. godine.

Art Basket je novi osvajač Kupa Milan Ciga Vasojević. U izuzetno kvalitetnom i neizvesnom finalu, Beograđanke su savladale ekipu Vojvodina 021 i ostvarile ogroman uspeh, donevši prvi trofej u istoriji kluba.

Novosađanske su bolje otvorile meč i u 3. minutu povele 7:0, ali su Zec i Ražnatović uzvratile trojkama… U vrlo žestokom tempu, ređale su se trojke na obe strane, a posle šest minuta igre bilo je 12:11 za Vojvodinu. U vrlo kvalitetnoj četvrtini, ekipe su se sve do kraja prvog perioda smenjivale u minimalnom vođstvu.

Košarkaški savez srbije dodelio je organizatoru finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević, gradu Vršcu, plaketu-zahvalnicu za odličnu organizaciju finalnog turnira i za izuzetan domaćinski odnos prema svim akterima: klubovima, službenim licima, gostima i predstavnicima košarkaškog saveza srbije. Plaketu-zahvalnicu ispred organizatora finalnog turnira primio je Marko Rašić, gradski većnik za sport grada Vršca, a priznannje mu je uručio Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS.

Srebrne medalje finalisti Kupa ekipi Vojvodine 021 Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS i Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Zlatne medalje pobedniku ekipi Art Basketa uručili su Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića i Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Pehar u trajno vlasništvo pobedniku Kupa Milan Ciga Vasojević za 2021. godinu ekipi Art Basketa uručio je Boris Vasojević.

Veliki prelazni pehar ekipi Art Basketa uručio je Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.