Košarkaši Srbije sada na petoj poziciji FIBA rang liste

FIBA

Muška košarkaška reprezentacije Srbije zauzima petu poziciju na najnovijoj listi Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Košarkaši Srbije popravili su plasman posle februarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine i prestigli su Francusku na petom mestu FIBA rang liste.

Na prvom mestu su Sjedinjene Američke Države, a slede ih Španija, Australija i Argentina, a u Top 10 su još Grčka, Litvanija, Češka i Brazil.

Da je FIBA rang lista realna ne slažu se svi

Naime, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je na poslednjem takmičenju pokazala izrazito loš rezultat, a kroz kvalifikacije za isto takmičnje nisu bili najefikasniji. Mnogi smatraju da ne zaslužuju ovu prvu poziciju i prema statistikama FIBA nije realna kao ni onda kada je Srbija delia prvo mesto na rang listi pre samog početka Svetskog prvenstva u Kini.

Košarkašice Srbije na osmom mestu FIBA liste

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije zauzima osmu poziciju na najnovijoj listi Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Srpske košarkašice je od skoro pretekla na sedmoj poziciji reprezentacija Belgije koja je u nekoliko poslednjih mečeva pokazala izuzetne rezultate.