KOŠARKA-TURNIR PRIJATELjSTVA „ŽABALj 2019.“

SHARE

U prostoru Sportske hale i na otvorenom terenu SŠ „22.Oktobar“ u Žablju, održan je ovogodišnji „TURNIR PRIJATELjSTVA ŽABALj 2019.“

vojvodinainfo

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzele ekipe iz BiH, Hrvatske,  Srbije, i to:
1.KK“Promo“Donji Vakuf
2.KK „Vrijednosnice“ Osijek
3.KK „Spartak“ Subotica
4.KK „Defense“ Žabalj

Sam turnir,prevashodno je zamišljen kao prilika da se deca iz regiona druže,uspostavljaju nove kontakte,dele iskustva,a sve to kroz igru i bavljenje sportom koji vole.

Ovaj sportski događaj je tako i kocipiran,jer su deca iz naše opštine primila svoje goste i sportske prijatelje u svoje domove , gde su se dva dana družili i uspostavljali nova prijateljstva.


Sportski deo,je međutim,doneo pravo takmičenje i jednu vrlo dobru košarku,punu lepih poteza i neizvesnosti,što je mnogobrojna publika znala da nagradi.

Ovakvi sportski događaji,a posebno oni koji se odnose na mlade i
decu,prioritet su za opštinu Žabalj.Takođe,želja nam je da razvijamo i dobrosusedske odnose,jer na teritoriji opštine Žabalj živi dostan stanovništva koji su poreklom iz država regiona,rekao je član opštinskog Veća za sport, Zoran Šolaja.

Zaslužene nagrade najuspešnijim ekipama dodelili su član opštinskog Veća za sport Zoran Šolaja,predsednik Udruženja Sport za sve opštine Žabalj Marko Miletić i naš proslavljeni košarkaš Dragan Apić.

Ova sportska manifestacija održana je uz pokroviteljstvo i podršku opštine Žabalj.

vojvodinainfo