KOŠARKA: Tri ekipe iz evropskog takmičenja prešle u LIGU ŠAMPIONA

Espreso
Ilustracija

Tri poznate i dobro kotirane evropske košarkaške ekipe napustile su Evrokup i prešle u Ligu šampiona.

U pitanju su turska Darušafaka, litvanski Ritas i španski Bilbao, koji su potpisali ugovor sa FIBA za sezonu 2020/21.

Darušafaka će preći u Ligu šampiona nakon što se spekulisalo da će to uraditi jer su bili nezadovoljni odlukom Evrokupa da odlučujući utakmicu Top 16 faze tog takmičenja protiv Virtusa preseli u Beograd.

„Njihov dolazak jasno prikazuje naš uspešni rast i razvoj takmičenja i drago nam je što sve više i više ekipa može da vidi iskrenu pan-Evropsku prirodu Lige šampiona, kao i njen fokus da klubovima omogući sjajno internacionalne takmičenje koje se svodi samo na sportske rezultate. Takođe smo oduševljeni što se sve više i više klubova sa ambicijama da osvoje jedan od najvećih evropskih trofeja odlučuje za Ligu šampiona kako bi jurio svoje snove“, rekao je izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos, preneo je b92.net

Ovakav komentar Komninosa može se shvatiti kao direktno upućena poruka prvom čoveku organizacije koja održava Evrokup i Evroligu Đordiju Bertomeuu, koji je u više navrata optuživan da kreira takmičenja koja se zasnivaju na finansijama, a ne na sportskim uspesima.

Srbiju ove sezone u Evrokupu predstavlja Partizan, koji je došao do četvrtfinala, a, podsetimo, ranije je igrao i FIBA Ligu šampiona.