Koru krastavca ne bi trebalo skidati

Pixabay

Neoljušteni krastavac sadrži 62 posto dnevnog preporučenog unosa vitamina K, koji je potreban za aktivaciju proteina uključenih u procese zgrušavanja krvi.

Krastavac spada u zaljaste biljke iz proodice bundeva, ali se u našoj ishrani konzumira kao povrće. Iz njegove kore možemo dobiti dovoljnu dozu vitamina B, kao i vlakna koja pozitivno utiču na rad našeg prehrambenog sistema.

Ako više volite oguljene krastavce, koru ne morate da bacite, već od nje možete napraviti ukusni namaz.

Narendanu koru krastavca pomešajte s 1/2 šoljice krem sira, dve kašike senfa i dve šoljice sitno seckane rotkvice. Pripremljeni namaz začinite solju i biberom, po ukusu.

Pre upotrebe dobro operite koru pre konzumacije, jer je često obložen voskom kako bi se sprečilo stvaranje rupa tokom prevoza i ukloniće se sve nečistoće.