KORONAVIRUS U SRBIJI: „Bolesnici iz Beograda moraće u Šabac i Čačak“

Doktor Goran Stevanović, Foto: RTS printskrin

Direktog Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović je rekao da trećina bolesnika koja se javlja u tu ustanovu mora hitno na bolničko lečenje i korišćenje kiseonika.

„To je razlog zašto su nam trenutni bolnički kapaciteti maksimalno rastegnuti“, napomenuo je on.

Kako je upozorio, ako se budemo ponašali kao da korone više nema, bićemo u problemu i nećemo imati gde da stavimo.

„U planu su otvaranje kovid bolnice u Čačku i Šapcu, ako se popune kapaciteti u Beogradu, moraćemo te bolesnike da šaljem na lečenje u Čačak i Šabac“, poručio je on.

Podsetimo, presednik Srbije je u ponedeljak izjavio da je u Beogradu alarmantno jer se preko 80 odsto zaraženih koronavirusom nalazi upravo u glavnom gradu. Izjavio je da će najverovatnije biti uveden ponovo policijski čas u Beogradu, ali je takođe i naglasio da će poslušati reč stručnjaka, odnosno članova Kriznog štaba.

Pomenuti štab, to jest njegovi članovi, mišljenja su da bi najpre trebalo pokušati sa još restriktivnijim merama ću borbi protiv koronavirusa, a da je vraćanje policijskog časa u Beogradu krajnja mera.

Zbog mogućnosti uvođenja policijskog časa počeli su protesti u onedeljak uveče, ali i u utorak. Međutim, oni su prerasli u ukobe s policijom, paljenje kontenera, razbijanje državne imovine…

Prethodne je u Beogradu, a kasnije i u 19 drugih opština uvedena vanredna situacija.

Inače, broj pregleda u kovid ambulantama u Beorgadu samo tokom jučerašnjeg dana bio je 3.096, kažu za Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

(Tanjug/b92.net)