Korona potvrđena u 4 ustanove socijalne zaštite u Vojvodini

Pixabay
U Srbiji je u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite ukupno zaraženo 273 korisnika i 83 zaposlena, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kada je reč o pokrajini virus je ušao u 4 ustanove, Dom za lica ometena u razvoju u Pančevu, kao i u objekte gerontoloških centara u Rumi, Subotici i Novom Sadu. Ukupno 28 zaposlenih i 37-oro korisnika, prenosi RTV.

Prema podacima resornog pokrajinskog sekretara, Predraga Vuletića od početka pandemije od korona virusa preminula su 4 korisnika.

Od 7 korisnika Gerontološkog centra „Novi Sad“ kod koji je potvrđen virus samo jedan se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine ali je i njegovo stanje stabilno, kaže direktorica Gerontološkog centra „Novi Sad“, Slavica Škrbić.

„Ostalih 6 se nalazi u objektu na Limanu i svi imaju lakšu kliničku sliku ili nemaju uopšte simptome. Sve smo ih izolovali u objektu na Limanu, odredili smo odeljenje izolacije, oni su svi juče grupisani u odeljenje izolacije. Određeno je posebno osoblje koje će brinuti samo o njima, ograničeno je kretanje, znači ne napuštaju svoje sobe.“

 

Izvor: RTV