KONCERT VOJVOĐANSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA – Muzikom kroz četiri godišnja doba

U petak, 12. marta, sa početkom u 19:00 časova, gudači Vojvođanskog simfonijskog orkestra će svirati u Sinagogi. Publika će imati priliku da čuje izuzetno popularan i široko omiljeni ciklus od četiri violinska koncerta, popularan pod nazivom Četiri godišnja doba.

Verovatno da ne postoji osoba koja nekada nije čula barem jedno od Vivaldijevih Godišnjih doba: Proleće, Leto, Jesen ili Zimu, koja dočaravaju vedre prolećne večeri, letnje podne, olujno jesenje nebo i snežnu oluju.

Muzičko veče će programski biti zaokruženo kompozicijom Četiri godišnja doba iz Buenos Ajresa A. Pjacole, u aranžmanu za violinu i gudački orkestar ruskog kompozitora L. Desjatnikova, koji od ovih „argentinskih tanga nueva“ pravi očigledniju vezu sa Vivaldijevim Godišnjim dobima. Biće to i način da obeležimo 100 godina od rođenja Astora Pjacole, jednog od nauticajnijih argentinskih kompozitora i izvođača na bandoneonu.

Da umetnički doživljaj bude na najvišem nivo, ulogu dirigenta i soliste zauzeće
Gordan Nikolić, violinista svetskog renomea, koji iza sebe ima dvadesetogodišnju
karijeru koncertmajstora u Londonskom simfonijskom orkestru.

Prodaja ulaznica po ceni od 1000 i 500 dinara za đake, studente i penzionere u Muzičkoj
omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) vrši se svakog radnog dana od 9 do 13 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu događanja.

Online:
http://online.muzickaomladina.org/karte//#/events