Kon: Bilo je grešaka u bazi podata u vezi sa koronom

Predrag Kon, Foto: Printskrin/N1
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je činjenica da je bilo grešaka u bazi statističkih podataka o epidemiji virusa korona u Srbiji.

Navodeći da je to veliki problem, ne samo organizacione prirode, Kon je rekao da će biti izvršena revizija tih podataka što će, po njegovim rečima, omogućiti da nadalje imamo „mnogo bolji“ sistem praćenja.

Nije da nemamo testova nego malo-malo pa imamo zagušenje. Rezultati koji se objavljuju su rezultati koji pristižu tog dana. Značajno je da je premijerka juče izašla u javnost sa činjenicama u vezi sa tom aplikacijom i mislim da će doći do usavršavanja i te baze podataka„, kazao je Kon za televiziju Pink.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, Kon je rekao da je ona u Beogradu „najrizičnija“, odnosno da je popunjenost bolničkih kapaciteta u glavnom gradu „nešto što sve drži jako napetim“.

„U ovom trenutku nemamo čvrstih podataka da li se stanje poboljšava iako je smanjen broj registrovanih pacijenata, bar ovo što su zvanični podaci. Mene stanje ne ohrabruje jer su bolnice pune i veći broj ljudi je na respiratoru“, rekao je Kon za RTS.

Izvor: Beta