Kompleks Instituta u Sremskoj Kamenici dobiće novu bolnicu, Pet sken centar i višespratne garaže

Photo by sandro porfirio on Unsplash
Oglas

Grad Novi Sad oglasio je rani javni uvid u konceptualni okvir plana detaljne regulacije kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici. Približna površina obuhvaćena planom je 37 ha.

Prostor na kome su koncentrisani bolnički objekti zauzima centralni položaj kompleksa, a najveću površinu zauzima Institut za plućne bolesti, skoro 50%, dok ostatak, otprilike na pola dele Institut za onkologiju i Institut KVB.

U proteklom perodu izvršene su značajne intervencije na bolničkim objektima, kao i saobraćajnoj infrastrukturi. U planu je da se zadrže svi postojeći bolnički i administrativni objekti u kompleksu, uz mogućnost povećanja korisne površine. Planirane su i ograničene površine za novu izgradnju, uz minimalni uticaj na zaštićeno područje – Park instituta.

Novi bolnički objekat planira se na prostoru zapadno od glavne zgrade, dok se istočno od objekta magnetne rezonance planira Pet sken centar. Maksimalna spratnost glavnih bolničkih objekata je do P+5, a pratećih P+2.

Koncept saobraćajnog rešenja se zadržava, a parkiranje se koncentriše na dve pozicije, na već formiranim površinama, uz mogućnost povećanja kapaciteta izgradnjom spratnih garaža, spratnosti Su+P+2.

U okviru kompleksa se predlaže i izgradnja novih saobraćajnica i kružne raskrsnice na centralnom delu platoa.

Objekti tehničkog bloka, koji su izdvojeni u zapadnom delu kompleksa se zadržavaju. Spratnost je P do P+1- Postojeći objekti za stanovanje se zadržavaju bez promene.

Prostor zaštićenog parka koji se prostire u širem okruženju objekata se, kako se navodi, „maksimalno štiti“ i planira se njegovo održavanje i dalje uređenje, a predviđa se i unapređenje mogućnosti korišćenja prirodnih benefita.

Uvid će trajati do 30. jula 2021. godine.

I. M.

(eKapija.com)

Previous articleOtkrivena PRAVA ISTINA o Saši koji je vaskrsao u Novom Sadu
Next articleKOLIKO KOŠTAJU SUNCOBRAN I LEŽALJKA U CRNOJ GORI? Obaveštenje ispred jednog kafića na plaži bacilo je u nevericu ceo REGION