Koliko treninga snage je potrebno u toku nedelje?

Treninzi snage
Treninzi snage nisu samo za muškarce. Evo koliko puta nedeljno bi trebalo da radite na snazi da biste videli rezultate kakve želite što pre.

Odgovor, naravno, zavisi od vaših ciljeva. Ako počinjete da se bavite bodibildingom… to je jedna priča, a ako želite da smršate i oblikujete telo – druga.

Generalno, Američka asocijacija za sportsku medicinu preporučuje odraslim osobama treninge snage dva do tri puta nedeljno, sa dvodnevnom pauzom u međuvremenu, prenosi PopSugar.

Personalni instruktor Džim Vajt preporučuje da se za početak radi osam do 12 ponavljanja deset različitih tipova vežbi, sa malim težinama, da bi se poboljšala izdržljivost tela.

Zatim bi trebalo da povećate broj ponavljanja na 10 do 15, da bi mišići postali snažniji. „Težine sa kojima ćete raditi moraju biti takve da se na kraju planiranog broja ponavljanja umorite“, kaže on.

Ako vidire da možete sa lakoćom da odradite seriju, vreme je da težinu povećate za maksimalno jedan kilogram, ukoliko ste početnik.

Treninzi snage su verovatno jedan od najefikasnijih načina da se vratite u formu, nemojte ih se plašiti. Napravite dobar plan i – samo napred.

Izvor: Mondo