Koliko bi trebalo da traje tuširanje

Image by tookapic from Pixabay
Oglas

Dok neki vole da se tuširaju dugo i u tom procesu u živaju, za druge je to pak usputna aktivnost koji obave „na brzinu“. Međutim, ako tuširanje traje kraće od pet minuta, to nije dovoljno, tvrde stručnjaci.

– Tuširanje kraće od pet minuta nije dovoljno dugo za čišćenje vašeg tela i može uzrokovati bakterijske ili gljivične infekcije – objašnjavaju stručnjaci i dodaju da su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno, prenosi Večernji list.

Kako piše Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je oko 8 do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Takođe je otkriveno da predugo tuširanje može koži oduzeti njena prirodna ulja i uzrokovati sušenje.

Osim dužine tuširanja, stručnjaci kažu kako je važno prati svako područje tela, uz napomenu da, ako se stopala ne čiste pravilno, može doći do gljivičnih infekcija.

I ne samo to, vrući tuševi mogli bi naneti više štete nego koristi.

– Izbegavajte tuširanje u prevrućoj vodi, jer to može dovesti do suve kože i upala. Odlučite se umesto za mlaki tuš jer hladna voda pomaže za fizičko i psihičko zdravlje – zaključili su.

android aplikacija
Previous articleJutro hladno, tokom dana sunčano i osetno toplije
Next articleOgraničeno korišćenje TikToka za mlađu decu samo 40 minuta dnevno