Koje filmove gledati dok ste u izolaciji

Skrinšot Youtube, The Irishman film, Netfilx

Dok traje ova agonija oko koronavirusa, kada društveni život polagano pada u drugi plan, evo par film preporuka da bar zabavno iskoristite delić vremena u izolaciji…

The Irishman

 

“The Irishman” je priča o Franku Širanu, poznatijem kao Irac, i njegovoj karijeri mafijaškog ubice, koja je kulminirala i danas nerazjašnjenim ubistvom moćnog, ali korumpiranog sindikalnog vođe Džimija Hofa.

U staračkom domu u svojim invalidskim kolicima Frenk, stari veteran iz Drugog svetskog rata, u svoje slobodno vreme prepričava kako je radio kao plaćeni ubica za mafiju. On je pedesetih u Filadelfiji, kao vozač kamiona, počeo prodavati deo svojih pošiljki lokalnom gangsteru, koji pripada jednoj italijanskoj mafijaškoj porodici. Nakon što ga je njegova firma optužila za krađu, sindikalni advokat Bil Bufalino oslobađa ga nakon što Širan odbija dati sudiji imena svojih kupaca.

“Pijani Roditelji

Dvoje pijanih roditelja pokušava da kroz svoje razrađene šeme sakrije svoje sve veće finansijske poteškoće od svoje ćerke, ali i od društvenog kruga. 

Perfect sense

 

Radi se o modernoj ljubavnoj priči, smeštenoj u Glazgovu.

To je doba kada čitav ljudski rod zahvati talas pandemije, širenjem misterioznog virusa za koga naučno-medicinski establišment nema pravi odgovor. Posledice su fatalne jer zdravi ljudi za kratko vreme gube vitalne funkcije. Simptomi se manifestuju kroz početno promenljivo raspoloženje, a potom sledi gubitak čula mirisa, zatim ukusa, pa sluha i tako redom. U središte burnih dešavanja, u vreme kada se baš ne misli na ljubav, započinje kompleksna ljubavna veza između dvoje potpunih stranaca.