Kod Boljevca će se graditi novi turistički kompleksi – U planu etno selo sa bungalovima i vidikovcem

(Foto: Agencija i projektni biro Proingarh)
Oglas
U Mirovu kod Boljevca u planu je gradnja novog turističkog kompleksa, etno sela sa pet bungalova i vidikovcem. Prema rečima Zorana Jovanovića, člana komisije za planove opštine Boljevac i vlasnika Agencije i projektnog biroa Proingarh, ova opština opredelila se za razvoj turizma, a u najavi su još neke investicije.
– Opština Boljevac se opredelila za razvoj turizma, pre svega etno i planinskog, za šta ima sve potencijale. U blizini su Bogovinska pećina i Rtanj. Najavljena je gradnja još jednog kompleksa na Rtnju, preko puta kompleksa Balašević – rekao je Jovanović.
Turistički kompleks u Mirovu biće izgrađen na parceli površine 3.098 m2. Urbanističkim projektom predviđena je gradnja tri bungalova tipa „A“, dva bungalova tipa „B“ i pomoćnog objekta – vidikovca sa zajedničkom kuhinjom.
(Foto: Agencija i projektni biro Proingarh)
Ukupna bruto razvijena građevinska površina iznosi 622 m2. Maksimalna spratnost objekata je P+Pk.
Bungalov tip „A“ je dimenzija u osnovi prizemlja (9,80m x 6,30m) sa ulaznim tremovima, bruto površine 62 m2, u osnovi potkrovlja oko (8,61m x 5,31m) sa ulaznom terasom, bruto površine 43 m2.
Bungalov tip „B“ je dimenzija u osnovi prizemlja (7,71 m x 5,10m) sa ulaznim tremom, bruto površine 39 m2, u osnovi potkrovlja oko (7,70 m x 3,63 m) sa ulaznim terasom, bruto površine 28 m2.
Pomoćni objekat sa vidikovcem je dimenzija u osnovi prizemlja 8 m x 10m, bruto površine 80 m2, u osnovi potkrovlja oko (8 m x 10 m), bruto površine 80 m2.
(Foto: Agencija i projektni biro Proingarh)
Parkiranje vozila je predviđeno unutar parcele. Predviđena su pet parking mesta, od raster elemenata, od čega 2PM za osobe sa invaliditetom.
Zelene površine zauzimaju 2.122 m2, odnosno 68,50% površine.
Investitor ovog kompleksa je Dejan Đekić iz Paraćina.
I. Milovanović
(eKapija.com)
Previous articleOMILJENI SRPSKI DORUČAK JE OPASAN PO ZDRAVLJE?!
Next articleFOTOGRAFIJE: Čeda Jovanivć demolirao lokal na Novom Beogradu, reagovala INTERVENTNA!