Kikindska apoteka otišla u stečaj zbog 23.000 dinara

lekovi
Image by Steve Buissinne from Pixabay
Oglas

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka u još jednoj kikindskoj apoteci. Ovog puta u pitanju je apoteka „MVS Pharmacy“, a stečaj je uveden na predlog preduzeća „In Formo“ iz Sremske Kamenice.

Pomenuto preduzeće podnelo je zahtev zrenjaninskom sudu i za uvođenje stečaja u apoteci „Uriel 4“ iz Kikinde, uz obrazloženje da stečajni dužnik poveriocu duguje 39.000 dinara, kao i da je u blokadi od juna 2015. godine i da svoje poslovanje nije uskladio sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Dug u slučaju apoteke „MVS Pharmacy“ je još manji i iznosi svega 23.000 dinara. U sudskom rešenju se navodi da je račun stečajnog dužnika neprekidno u blokadi od 27. jula 2017. godine, kao i da je pomenuta apoteka trajno nesposobna za plaćanje. I u ovom slučaju poslovanje nije usklađeno sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Privredni sud je konstatovao da dužnik nije osporio postojanje razloga za uvođenje stečaja, niti je došao na ročište na kojem je razmatrano pokretanje stečajnog postupka.

Zbog svih tih razloga, sud je usvojio predlog preduzeća „In Formo“ i otvorio stečaj nad kikindskom apotekom. Za stečajnog upravnika je imenovan Slobodan Sudarov iz Kikinde. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 23. avgust, a ispitno za 25. novembar. Zanimljivo je da će istog dana u novembru biti održano ispitno ročište i u slučaju apoteke „Uriel 4“.

(dnevnik.rs/Ž. B.)

android aplikacija
Previous articleMedvedev: Voleo bih daa Novak igra na US openu
Next articleMomirović: Plovnost reka ključna za snabdevanje energentima