,,Kažu da sam PROSTAK, a Balašević je podržao Oluju“

Printscreen/Instagram/veljkoraznatovic
Objava Veljka Ražnatovića o preminulom Đorđu Balaševiću naišla je na brojne negativne komentare, a na njegov post nije ostala nema ni Jelena Karleuša koja je žustro reagovala na stori mladog boksera.

Veljko Ražnatović je naišao na oštre kritike javnosti zbog svog stava o Panonskom mornamu, a sada ih je pojasnio.

„Vidim da je moja izjava vezana za lik i delo pokojnog kantautora Đorđa Balaševića uzburkala duhove u srpskoj javnosti, pa se pitam da li je to gore ili ono što je on svojevremeno rekao pred širokim auditorijumom u Hrvatskoj: ‘Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski’. Pevao je i u Puli 2016. godine, i to 4. avgusta, pred Hrvatima, dan uoči obeležavanja ‘Oluje’, akcije etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske“, rekao je Veljko i dodao:

„Istina je da ja ovakav stav o njemu imam još od ‘iskrivljenog hrvatskog’ i nije se promenio. Taj stav se nije pojavio sada kada je kantautor preminuo, pokoj mu duši. Mišljenja ne menjam često, a licemerno je kada pojedini pišu ružno o Balaševiću, a sada, kada sam ja izneo svoje mišljenje, kažu da sam prostak“.

Sin Arkana i Cece Ražnatović napominje da nikada nije vređao Balaševića.

„Ja ga vređao nisam, nemam razloga, ne znam zašto sam ‘prostak’ za razliku od njih koji su ga nazvali ‘gov…..’? Meni samo svakodnevno kroz glavu prolaze slike ubijenih, mučenih Srba, kolona gladne i uplakane dece i majki iz Knina, ‘Dara iz Jasenovca’, slike iz stratišta Jadovno, Stara Gradiška… A, podsećam, Balašević je koncertom u Puli podržao upravo zločinačku akciju ‘Oluja’. Vidim da neki pokušavaju da ga operu tumačenjem njegovih reči da se tada samo šalio pred Hrvatima? Nije mi ni najmanje smešno, a iskreno, ne bi mi bilo ni da je, umesto izrečenog, rekao ‘šalu’ da je ‘hrvatski jezik iskrivljena verzija srpskog’. Bezveze šala. Još jednom, pokoj mu duši, ali izdajnike ne volim“.

Na kraju je Veljko zaključio:

„Ja Srbin srpski čitam, pišem, u duhu srpskim duhom dišem, pa pesmom srpskom dižem rod. Svoj jezik svaki narod čuva: Zašto njime svojim rodom biva, njim slađe kuša uma plod“.

Ražnatović je ranije objavio snimak jednog koncerta koji je Balašević održao u Zagrebu, na kom se tada obratio publici ovim rečima: „Ja inače pevam na svom maternjem hrvatskom jeziku ali postoji jedan problem, ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, tzv. srpski“, rekao je Balašević tada, na šta je Veljko napisao:

„Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi*amo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvek krivci i da izvinete j*be nas ko stigne. Ko ti vređa narod, ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje. Kojeg bi Hrvata podržali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor gospodin Balašević izjavio? A vi se zapitajte da li ste normalni je*ote i koliko faca imate“.

(MONDO/Kurir)