Kažu da je neizvesnosti došao kraj -U Kikindi krov nad glavom za 25 porodica!

SHARE
Ministarstvo spoljnih poslova
adsteam seo i izrada web sajta

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u prethodnom periodu dodeljeno više od 4.200 stambenih jedinica najugroženijim izbegličkim porodicama sa prostora bivše SFRJ, a najviše sa prostora Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Dačić je juče u Kikindi prisustvovao dodeli ključeva za stanove za 25 porodica izbeglih u doba ratnih dešavanja devedesetih godina.

Dačić je zahvalio donatorima Regionalnog stambenog programa, navodeći da se Program finansira donatorskim sredstvima EU i velikog broja pojedinačnih zemalja.

Fondom Regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, dok je Komesarijat za izbeglice i migracije vodeća institucija koja sprovodi Program u Srbiji, a proces izbora korisnika sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama uz nadzor UNHCR-a i OEBS-a.

Stanovi koji se danas dodeljuju deo su Potprojekta 2, čija vrednost iznosi više od 13 miliona evra, od kojih je 11,5 miliona obezbeđeno iz donacije Regionalnog stambenog programa, dok 1,5 milion evra predstavlja nacionalnu kontribuciju, rekao je Dačić. U okviru ovog Potprojekta prošle godine smo uselili porodice u Paraćinu, Bajinoj Bašti, Vršcu, postavili kamen temeljac u SremskojMitrovici, a u skorije vreme biće i u Šapcu, Kruševcu i drugim gradovima, izvestio je Tanjug, piše na portalu Radio Televizije Vojvodine.

Uz stambena rešenja podeljeno je i mnogo paketa građevinskog materijala za obnovu postojećih i izgradnju novih kuća.

Ministar je zahvalio gradonačelniku Kikinde Pavlu Markovu, koji je sa svojim saradnicima obezbedio zemljište i prateću infrastrukturu za izgradnju stanova.

Takođe poželeo je porodicama koje se useljavaju sreću i spokojan život u novim domovima.

(RTV)

adsteam seo i izrada web sajta