Kažu da je Karađorđe „zločinac koji je ubio 3.000 ljudi“, a Stefan Nemanja gori od Ratka Mladića

SHARE
sjenica
Foto izvor: Sandžak Haber

Stefan Nemanja, osnivač srednjovekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole. On je autor platforme za zločin po kojoj su kasnije delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović, rekao je Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru.

Ovakvo „tumačenje“ istorije ponudio je u sredu na konferenciji za novinare predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka. 

Istorija po Ugljaninu navodno kaže da je Nemanja platformu za zločine napisao na Saboru kod Novog Pazara 1176. godine.

– Stefan Nemanja počinio je veće zločine od Ratka Mladića – tvrdi Ugljanin.

Međutim ovim budalaštinama nema kraja, a mržnja prema svemu srpskom samo raste. 

Odbornica SPP Sanela Halković kaže da će njena politička grupacija učiniti sve kako se jedna ulica u Sjenici više ne bi zvala po vođi Prvog srpskog ustanka.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sanela Halković kaže da će njena politička grupacija učiniti sve kako se jedna ulica u Sjenici više ne bi zvala Karađorđeva, jer je – tvrdi – reč o ratnom zločincu koji je ubio oko 3.000 ovdašnjih ljudi, prenose „Novosti“

 

Hoće li SRBIJA da reaguje već jednom?

Hoće li država da reaguje ili ćemo da nastavimo sa „smeškanjem“ i da dopuštamo ovakvo čerečenje Srbije, Srba, srpskih teritorija, kuća i ognjišta, pa i ulica… Dok se svi u regionu snažno bore da očuvaju svoj integritet, zemlju, kuću i ulice, dok neki i veštački stvaraju svoje istorijske podvige i porekla, mi Srbi, valjda možemo očuvati ono naše. Ili je došao kraj?! – napisao je mladi Novosađanin na svom Fejsbuku.