Kardiolozi jasno postavili granice – Ako vam je stalo do zdravlja srca, ove stvari morate izbaciti iz ishrane

Oglas

Bolesti srca predstavljaju jedan od vodećih uzroka smrti širom sveta. Jedna od glavnih stvari kada je u pitanju preventiva ovih opasnih oboljenja je pravilna ishrana i izbegavanje namirnica koji mogu da naškode kardiovaskularnom sistemu, savetuju kardiolozi.

Šećer

Ne samo šećer kao takav, već šećer u svim oblicima. Slatkiši, slatka peciva, sve to je potrebno izbaciti iz upotebe.

Kada jedemo ovakvu hranu, šećer u krvi brzo raste, a ugljeni hidrati koje unosimo se pretvaraju u masti. Kao rezultat onda imamo gojaznost, dijabetes, metabolički sindrom, a sve to usporava rad srca.

Najbolje bi bilo da hleb od belog brašna zamenite onim od mekinja, heljde ili drugih žitarica. Testenine koristite od celog zrna, a najbolji bi bilo da izvor šećera potražite u voću, prenosi portal Haber.

So

Vrlo je teško potpuno izbaciti so iz ishrane, zato je najbolje ograničiti unos na 6 grama dnevno. So je izuzetno štetna za ceo organizam, ne samo za srce. Mnoge bolesti uzrokovane su upravo prekomernim unosom soli.

Alkohol

Kardiolozi su ovde izričiti, više od 3 puta nedeljno ne sme se koristiti alkohol. Najbolje bi bilo da to bude čaša do dve crnog vina. U razumnim količinama, alkohol ne može da naruši zdravlje srca.

Trans masti

To su svi proizvodi koji sadrže margarin, industrijski saltkiši, brza hrana, suhomesnati proizvodi. Umesto pržene hrane, birajte onu koja je pečena, kuvana ili barena, kako biste očuvali zdravlje svog srca.

Previous articlePet sjajnih razloga zašto jaja treba da budu vaša omiljena namirnica
Next articlePobede favorita u teniskom turniru Indijan Vels