Kakva je cena gasa za građane Vršca?

SHARE
cena gasa
Izvor slike: www.evrsac.rs
Vršački JKP „Drugi oktobar“ ima lepe vesti. Modernizovana tehnologija grejanja i kvalitenije grejanje očekuju građane Vršca ove godine, uz nepromenjenu cenu gasa. Grejna sezona počinje 15. oktobra.

Toplotne probe obavljene su prethodne nedelje. Početak grejne sezone najavljen je za 15. oktobar. Iako je nabavna cena gasa od januara 2017. porasla je za čak 45 odsto, čime su su stečeni uslovi za njeno povećanje, kako kaže direktor JKP „Drugi oktobar“, cena gasa ipak ove sezone za građane Vršca ostaje nepromenjena.

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg grejanja, nakon više decenija i sopstvenim sredstvima, krenulo se i sa nabavkom novih kotlova i najmodernih podstanica koje sadrže opremu za daljinsko očitavanje i kontrolu toplotne energije.

Toplotne pumpe rade 24 sata i sa tom opremom ima mogućnosti za regulisanje režim rada što znači da se očekuje i manja potrošnju a samim tim i niži račune za građane.

Ideja za naredni period jeste modernizacija svih 40 podstanica čime će građani Vršca koji se greju na toplanama imati najkvalitetniju i najsavremeniju tehnologiju grejanja.