Kako sačuvati tamnu boju nakon povratka sa letovanja?

Pixabay
Oglas

Da li ste i vi od onih koji su se sa godišnjeg odmora vratili sa preplanulom kožom, lepe bakarne boje koju biste rado sačuvali što je duže moguće? Srećom po vas, postoje načini da to i postignete.

Kako biste do oktobra izgledali kao da ste upravo došli sa odmora, održavajte kožu što vlažnijom, mažite je mlekom ili laganim hidrantnim kremama. Sa vlaženjem kože ne možete preterati, a ako jednom dozvolite da koža ostane suva i počne otpadanje stare kože, piling neće prestati.

Pixabay

Kada se tuširate, izbegavajte topliju vodu. Najbolje je da voda bude mlaka, čak i pomalo hladna, naročito pri kraju tuširanja, jer to podstiče cirkulaciju. Koristite blage sapune ili šampon za telo. Budite oprezni i ne trljajte kožu grubim pokretima kako ne biste skinuli njen površinski sloj, onaj sa lepom bojom, koju želite da sačuvate.

Iskoristite preostale sunčane dane kako biste se dodatno osunčali. Znatno bolje efekte imaće sunčanje u hladu. Veoma je važno da u svakom smislu dobijate puno vode. Zato je i dovoljno pijte ali i plivajte, kako bi vam telo ostalo i elastično i čvrsto.

Kada se koža isperuta i postane šarena, uradite piling i masažu celog tela. Na taj način ćete se osloboditi svih izumrlih ćelija na površini kože i imati ravnomernu boju kože.

 

android aplikacija
Previous articleKORONA PRESEK: Najnoviji podaci o KOVID situaciji u Srbiji!
Next articleBATROVCI: Zaplena vredna 27.000 evra